Hejhej!
Jag har ett stort intresse för matlagning och tänkte det skulle va kul att kunna innertemperaturererna för kött, när de är klara så att säga
Fram tills nu har jag memorerat nötkött och tänker sedan gå vidare med kyckling, fisk osv. Kul och praktiskt!
rare / blodig medium well done / genomstekt
Entrecôte 55°C 60°C 68°C
Fransyska 60°C 65°C 70°C
Nötbog 60°C 65°C 70°C
Nötstek 65°C 70°C 75°C
Nötytterfilé 65°C
Ryggbiff 60°C 65°C 70°C
Kalvfilé 63°C 70°C
Kalvstek 65°C 70°C
Oxfilé 55°C 60°C 65°C
Rostbiff 60°C 70°C
Nötfärs 68°C 75°C
Kalvfärs 58-60°C 68°C
Jag visualiserade då en träningsmaskin på gymmet, valde ut 12 underbilder och satte dit en, entré (55, 60, 68 som element), en fransyska med en baguett i handen (60, 65, 70) osv.
