Först och främst så är bakgrunden till att jag bestämt mig för att gå denna kurs att jag alltid haft ett dåligt minne vilket ställt till det på många sätt. Det rör sig om allt från att minnas namn på människor jag möter till att studera på skolor. Allting går långsammare att lära sig och det känns motigt att sätta igång med att lära sig något nytt.
Detta har gjort att jag beslutat mig för att klara dessa 60 lektioner innan skolans start i september. Därför måste jag i princip ta en lektion om dagen för att hinna. Alltså måste jag hitta sätt att hålla mig motiverad och avsätta tid varje dag till lektion och figurkodsträning mm. En fördel med att skriva journal är att man är lite publik så att folk kan observera om man uppnår sina mål, då får man en positiv press på sig.

Eftersom jag märkt att jag inte är så bra på att visualisera så har jag googlat alla figurkoder från 00-99. Fyra timmar senare så hade jag ett dokument som jag har tillgängligt på alla mina elektroniska enheter. Nu kan jag lära mig figurkoderna och se dem detaljerat på ett enklare sätt. Jag valde bilder som tilltalade mig som var så enkla som möjligt och med enklast möjliga bakgrund.
Ett sätt jag funnit för att öva figurkoderna är en android-app som heter Random numbers. Den kan programmeras till slupvisa siffror mellan en över och undre gräns. Detta gör det enklare att öva och jag slipper göra och ta med en kortlek. Till appen använer jag NoRoot Ad-Remover så jag slipper bli distraherad av animationer.
En annan sak jag börjat göra under lektionerna är att skriva orden i ett excelark som minimerats så att endast en rad är synlig. På så vis kan jag maskera kommande ord på ett enkelt sätt när jag kontrollerar om jag kommer ihåg. På de ord jag missar sätter jag ett x raden innan. På så vis blir det enkelt att bara kontrollera de ord jag missat vid nästa kontroll.
Nu några tankar om dagens lektion:
Jag märkte på övning 1 att jag var bättre på ryska dockmetoden än kedjemetoden. Kanske är detta för att man blir "tvungen" att se detaljer i objektet för att kunna zooma och då visar det på att jag inte ser tillräckligt detaljerat när jag använder kedjemetoden. Jag märkte också att när fler moment kom in i kodningen så gick det sämre som i sista delen 8:e stödbilden där orden representerade tresiffriga tal.
Det var också svårt att sätta ihop ett litet objekt plånbok med ett stort stege, det glömde jag hela tiden. Det är svårt att visualisera något så långt som en stege på ett stort sätt. Jag blandade ihop syebehållare med syrgastub.
När jag lärde in figurkoderna kom jag på mig själv flera gånger med att inte lyckas visualisera i 3D utan jag tänkte lätt på bilden som jag hittat på google bildsök. Men det är ju tur att jag märkte det, nu är det bara att göra det till en vana att se objekten i rummets alla dimensioner.
I övning 4 blandade jag ihop olika tiotals figurkoder ibland. Vet inte hur det kommer sig men med övning så borde det funka bättre.
Ser fram emot morgondagens lektion och hoppas på att jag blir bättre på visualiseringen så att jag får upp hastigheten på lektionerna.