Hur ser en lektion ut?

Generella ämnen relaterade till minnesträning och Mind Academy. Öppet för allmänheten.
Post Reply
Worm99
Posts: 1
Joined: Tue 01 Sep 2009, 20:16

Hur ser en lektion ut?

Post by Worm99 »

Hur ser en lektion ut ungefär?
Mattias
Webbplatsadministratör
Posts: 611
Joined: Thu 11 Jun 2009, 11:03

Re: Hur ser en lektion ut?

Post by Mattias »

Lektionerna består av övningar och texter som ger en gradvis uppbyggnad av memoreringsförmågan och hantering av GMS-metoden. Efter eller under lektionen har man möjlighet att lämna feedback och ställa frågor, för att försäkra att minnesförmågan utvecklas på rätt sätt. Frågorna ställs och besvaras skriftligen. Om det är något större som behöver klaras ut, tar vi det via Skype eller telefon.

En liknelse: Om man tar pianolektioner, får man först börja med enkla skalor, ackord och melodier med en hand, innan kan kan spela mozart.

Skillnaden här är att kursplanen är väldigt uppstrukturerad, där 60 lektioner är allt du behöver genomgå. Man ska inte stanna och jobba vidare med varje lektion om och om igen. Övningarna byggs ut och återkommer enligt ett visst mönster och nya metoder och element införs gradvis. Fördelen är att man själv aldrig behöver hitta på övningar eller vad man sa göra. Det är bara att följa instruktionerna så noga som möjligt, så är Superminnet ditt inom ett par månader.

Tänk på att träna upp minnet dock inte är i närheten lika svårt som att spela mozart - minnet är ju något som vi alla redan har och använder varje dag, det handlar bara om att få det att fungera mycket effektivare och komma i toppform. Precis som att sätt igång på gymmet.
Post Reply