Florians Journal

Här kan du föra en egen journal över minnesträningen och läsa andras.
Florian
Posts: 179
Joined: Sat 20 Mar 2010, 23:38
Location: Floda, Lerum

Re: Florians Journal

Post by Florian »

Krossmaskinen wrote:Men hur, HUR, memorerar man en kortlek på mindre än 1 sekund per kort? xD Det är galet! MADNER! Hur visas kortleken upp för en? Får man bara en i handen och så får man göra som man vill när tiden startar?
För att ta tiden använder man sig av samma timer som vid speedstacking (man håller händerna mot en "platta"; tiden startas när man lyfter händerna och stannar när man sätter händerna på plattan igen). Sen är det upp till var och en att bläddra igenom kortleken man fått i handen.

Och apropå farten: tränar man blir man snabbare. Och det ligger ganska mycket träning bakom för de som ligger i toppen, Jonas spenderar tex ca 3h per dag med minnesträning. ;)
Det finns personer som bara tittar i en halv sekund per kort (världsrekordet är 21 sekunder), men de har oftast något större system där varje par av kort är kopplat till en bild (dvs 2652 (52*51) figurkoder!). Fördelen med det stora systemet är att de bara behöver göra hälften så många kopplingar för att memorera en kortlek (26 istället för 52), men att bemästra det kan ta flera år av hård träning.
Krossmaskinen
Posts: 59
Joined: Sun 24 Mar 2013, 09:32
Location: Åkersberga
Contact:

Re: Florians Journal

Post by Krossmaskinen »

Ja det låter helt galet. Är inte ens säker på att jag skulle kunna bläddra igenom en kortlek och hinna se alla korten i den farten!
Krossa allt mostånd!
Post Reply