Använda kursen för programmering?

Samtal, frågor, funderingar m.m. Endast för registrerade studenter vid Mind Academy.
johanberglund1
Inlägg:1
Blev medlem:tis 02 jun 2020, 09:03
Använda kursen för programmering?

Inlägg av johanberglund1 » tis 02 jun 2020, 09:17

Hej! Är det någon som har testat att använda kursen för att lära sig programmering? Vilken modul tycker ni passar bäst till detta?

Jag antar att man kan tänka på som ett språk så att modul 3 passar bäst?

Mvh
NiklasV
Inlägg:33
Blev medlem:tor 26 maj 2016, 16:14

Re: Använda kursen för programmering?

Inlägg av NiklasV » tor 25 jun 2020, 11:19

Hej!

Skulle vara kul att prova, läser ett civilingenjörsprogram vars huvudsakliga inriktning är programmering.
Har ju inte gjort språkmodulen än så kan inte riktigt svara på frågan, men min tanke är att ett programmeringsspråk skiljer sig rätt mycket från ett naturligt språk ganska mycket, i synnerhet när det gäller att ha väldigt konkreta regler på vad som är rätt och fel. Dessutom finns det för det mest rätt många färre fördefinierade "ord" (keywords, ofta färre än 50), men om man räknar med biblioteksfunktioner blir det rätt snabbt många fler "ord" att hålla reda på.

Mitt tips är i vilket fall att lära sig att lära sig idén bakom det du använder, t.ex hur använder man en for-loop och när ska den användas. Och då kan man för en sådan loop memorera att man måste ge den en variabel som håller räkningen (ofta int i = 0 om du kollar exempel), ett slut villkor och hur mycket variabeln ska öka med i varje iteration (ofta i++), följt av ett block som ska utföras. Sen kan du försöka memorera att den ska användas när man på förhand vet hur många iterationer man ska göra, typ stega igenom varje bokstav i ett ord eller räkna till ett bestämt tal. En for-loop (och väldigt många andra grejer) är väldigt lika i de mest populära språken nu och om du kan idén bakom dem så blir det lätt att implementera i godtyckligt språk.

Jag vet dock inte hur meningsfullt det är att memorera syntax, själv känner jag att det mest kommer rätt naturligt efter jag förstår det bakomliggande. Dessutom har de flesta utvecklingsmiljöer väldigt bra syntaxhjälp och markerar om man skriver något fel. Däremot kan det vara bra att memorera övergripande egenskaper för ett språk tycker jag och programmeringskoncept, som objektorientering och arv.

Men hur som helst jag kan ha helt fel, det kanske hade gått mycket lättare för mig i början om jag lärde mig programmering med hjälp av språkinlärning och memorering av syntax. Men som sagt som finns det definitivt saker inom programmering där minnesteknik är väldigt användbart!

Nu kanske jag besvarade något helt annat än det du frågade :)

Uppdatera gärna hur det går!!

/Niklas
Skriv svar